Zahtjev sindikalnih središnjica za hitan sastanak – Predsjedniku Ivi Josipoviću

AutorUrednik

Zahtjev sindikalnih središnjica za hitan sastanak – Predsjedniku Ivi Josipoviću

PREDSJEDNIK REPUBLIKE
g. Ivo Josipović

ZAHTJEV ZA SASTANAK

Poštovani predsjedniče,
Poslavši u proceduru Nacrt prijedloga zakona o uskrati pojedinih materijalnih prava zaposlenima u javnim službama, Vlada Republike Hrvatske pokazala je jasnu namjeru da zakonodavnom intervencijom suspendira prava koja proizlaze iz kolektivnih ugovora.

Držeći takav postupak Vlade opasnim presedanom koji zadire u temeljne vrednote Ustavnog poretka, sindikalne središnjice poduzet će sve dopuštene mjere kako bi spriječile pravno nasilje koje bi uslijedilo usvajanjem ovog prijedloga zakona.

Polazeći od Vaše Ustavne zadaće da brinete o redovitom i usklađenom djelovanju te stabilnosti državne vlasti te Vaših ovlasti glede zaštite ustavnosti u zakonodavnom postupku, predlažemo Vam da žurno sazovete predsjednike sindikalnih središnjica na sastanak na kojemu želimo zajednički sagledati implikacije ovog Vladinog poteza, kao i mogućnosti preveniranja potencijalnih šteta koje u ovom slučaju ozbiljno prijete.

Nadamo se da ćete uvidjeti svu ozbiljnost nastale situacije te da ćete postupiti žurno u zaštiti ustavnog poretka, pravne sigurnosti i materijalnih prava hrvatskih građana.

O autoru

Urednik administrator