Razriješeni rukovodeći službenici Porezne uprave

AutorUrednik

Razriješeni rukovodeći službenici Porezne uprave

(INDEX) Na temelju saznanja o sumnji nadležnih tijela u zlouporabu ovlasti rukovodećih službenika Porezne uprave, pri obavljanju povjerenih im poslova tijekom 2012. godine, ministar financija razriješio ih je obavljanja poslova radnih mjesta na koje su raspoređeni te ih privremeno premjestio na odgovarajuća radna mjesta.

Razriješeni te privremeno premješteni su sljedeći državni službenici: zamjenik ravnateljice Zlatko Fabijančić, pomoćnica ravnateljice za strategiju i razvoj Anđa Redžić, pomoćnik ravnateljice za opće, pravne i računovodstvene poslove Željko Glavaš, pomoćnica ravnateljice za igre na sreću i lokalne poreze Anđela Toth Sesar, pomoćnik ravnateljice za ovršni postupak Miljenko Krželj, pomoćnik ravnateljice za nadzor Damir Živković, pročelnik Područnog ureda Zagreb Marko Buljan, voditelj Službe za otkrivanje porezno kaznenih djela Karlo Orešković te voditelj Službe za javnu nabavu Antun Hopfinger.

Imenovani službenici su u cilju sprječavanja nastanka moguće štete za Ministarstvo financija obavljanjem poslova u opisu trenutnog radnog mjesta, privremeno premještaju na vrijeme dok postoji sumnja na zlouporabu položaja i ovlasti ili dok se ne pokrene odgovarajući postupak, a najduže do 1. siječnja 2014., sukladno Zakonu o državnim službenicima. Navedeni službenici zadržavaju plaću i ostala materijalna prava radnog mjesta s kojega se privremeno premještaju.

“Daljnja moguća postupanja Ministarstva financija ovisit će o rezultatima postupaka koje vode nadležna tijela. Želimo još jednom naglasiti da u slučaju postojanja sumnje na zlouporabu položaja i ovlasti nema “nedodirljivih”, poručuju iz Ministarstva.

O autoru

Urednik administrator