Sindikati će danas predati potpise…

AutorUrednik

Sindikati će danas predati potpise…

Referendum

Sindikati će danas u 13 sati predsjedniku Sabora Luki Bebiću predati 813.016 potpisa građana koji zahtijevaju raspisivanje referenduma…

protiv Vladina prijedloga izmjena Zakona o radu (ZOR). Koordinator akcije prikupljanja potpisa Ozren Matijašević kaže da su sindikati fotokopirali sve potpise i provjerili njihovu čitkost, a papiri s potpisima ukupno su teški oko 190 kilograma.
Matijašević navodi kako je sindikatima od prvog dana akcije u fokusu bio samo ZOR. Nikakva politizacija, nikakve jeftine političke utakmice nas ne zanimaju i nikomu nećemo dati da uskoči u našu akciju.

Nastavak rada Gospodarsko socijalnog vijeća?

Da li će GSV nastaviti s radom, odnosno da li će se sindikati vratiti, nije jasno. Sindikati su 19. svibnja odlučili napustiti GSV jer smatraju da je u tom tijelu nekoliko puta izigran socijalni dijalog. I prije su bili nezadovoljni sveukupnim stanjem i ponašanjem Vlade i poslodavaca u krizi, a kap koja je prelila čašu bila je najava izmjena Zakona o radu. Premijerka Jadranka Kosor nije se proteklih dana očitovala o sindikalnim zahtjevima i prijedlozima, nego je samo pozivala sindikalne čelnike na nastavak socijalnog dijaloga.

O autoru

Urednik administrator