Prosvjed protiv onemogućavanja sindikalnog organiziranja

AutorUrednik

Prosvjed protiv onemogućavanja sindikalnog organiziranja

NHS – Ispred berlinskog sjedišta Deutsche Telekoma u utorak, 20. svibnja 2014. održan je prosvjedni skup „We expect better“ („Mi očekujemo bolje“). U prosvjedu je sudjelovalo i oko500-tinjak delegata 3. Svjetskog kongresa Međunarodne konfederacije sindikata (ITUC) u znak solidarnosti sa radnicima T-Mobile-a u SjAD-u kojima se sustavno onemogućava sindikalno organiziranje.
Prosvjednicima su se obratili Lothar Schroeder, voditelj odjela ICT u njemačkom sindikatu usluga ver.di; Philip Jennings, glavni tajnik UNI Global Union-a (međunarodne sindikalne središnjice čiji član je i HST); Larry Cohen, predsjednik CWA (američkog sindikata komunikacijskih radnika); i drugi, među kojima i zastupnici njemačkog Bundestaga.
Philip Jennings je predstavniku Deutsche Telekoma g. Fringsu uručio prosvjedno pismo u kojem ga se upozorava na dvojne kriterije koje njegova tvrtka primjenjuje u SAD, ali i u svim drugim državama u kojima DT ima svoje tvrtke kćeri.
Skupu su nazočili predstavnici NHS-a Marija Hanževački, glavna tajnica NHS-a, Gordana Jagar, predsjednica Sindikata porezne uprave Hrvatske i Marko Palada, dopredsjednik Hrvatskog sindikata telekomunikacija, koji kao delegati sudjeluju na 3. Svjetskom kongresu Međunarodne konfederacije sindikata (ITUC) koji se u Berlinu održava od 18. do 23. svibnja 2014.

O autoru

Urednik administrator