Priopćenje

AutorUrednik

Priopćenje

PRIOPĆENJE

Nedavni događaji u Područnim uredima Porezne uprave Zagreb i Split doveli su, htjeli ili ne, neke naše članove u poziciju opredjeljenja i donošenja odluke o svom članstvu u SPUH-u. Mnogi su od vas, u spomenutim podružnicama, obmanuti da podrže i potpisuju “nešto” za što ne znaju što je i zašto bi trebali potpisati. Iskreno žalimo zbog svih onih koji su  se ipak odlučili istupiti iz SPUH-a zato što su dovedeni u zabludu i nasjeli na neistinite priče svojih (sada već bivših) povjerenika SPUH-a, koji su radi osobnog nezadovoljstva svojim statusom u SPUH-u (nikad prežaljena funkcija Predsjednika SPUH-a), manipulirali “svojim” (SPUH-ovim) članstvom služeći se neistinama, konstrukcijama i teorijama zavjere “drugih podružnica”  s ciljem razbijanja SPUH-a.

Podjelama i cjepkanjem našeg članstva slabi utjecaj i pozicija SPUH-a u borbi za prava svih službenika i namještenika Porezne uprave. Prava je istina da osim ostvarenja osobnih ambicija za to drugog razumnog objašnjenja nema, a pogotovo u svjetlu skorih ozakonjenih pravila reprezentativnosti sindikata i viših sindikalnih udruga, gdje su mali sindikati osuđeni ili na okrupnjavanje i spajanje ili će nestati.

Ništa i nikakva postignuća se ne mogu ostvariti preko noći. Bilo je potrebno puno odricanja od strane ljudi koji su do sada osnovali i bili demokratski izabrani voditi ovaj Sindikat, puno pisanja, sastanaka, uvjeravanja i lobiranja za uspostavljanje odnosa s poslodavcem na nivou uzajamnog uvažavanja, da bi ga bilo tko, zbog očitih osobnih interesa i osobnih animoziteta prema bilo kome, odveo u neželjenom i pogrešnom pravcu. Nisam bitna ili bitan “ja”, niti bilo koji pojedinac, bitan je SPUH kao jedinstvena cjelina svih naših članova, od Vukovara do Rijeke i Pazina, od Varaždina do Dubrovnika, koji jedino tako imaju snagu i moć pokrenuti stvari, a ne kao nekakva Udruga nemoćnih sindikata.

Stoga, apeliramo na sve naše članove, da ne dopuste da glasnogovornici,  bez obzira otkuda dolazili i ma koliko bili glasni, prevladaju, jer to je siguran put ka upropaštavanju do sada postignutoga i pretvaranju SPUH-a u beznačajnog igrača.

Vjerujemo da će Predsjedništvo SPUH-a zajedno s postojećim i novim članovima u Podružnicama PU Split i Zagreb uspješno izvesti naš sindikat iz ove situacije, ojačati našu poziciju i učvrstiti sliku SPUH-a kao jedinog istinskog sindikata službenika Porezne uprave.

                                                                             Za Predsjedništvo SPUH-a:

                                                                             Gordana Jagar, predsjednica

 

O autoru

Urednik administrator