Prenosimo – SDLSN

AutorUrednik

Prenosimo – SDLSN

Prenosimo sa stranica SDLSN-a
Sindikat službenika traži od Linića dokaz ili ispriku


(HINA) Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika Republike Hrvatske (SDLSN) zatražio je večeras od ministra financija Slavka Linića da dokaže svoju tvrdnju da plaće u državnoj upravi kasne zbog činovnika, ili da se ispriča.
“Tvrdnja ministra financija Slavka Linića kako plaće u državnoj upravi kasne zbog ‘činovnika koji su trebali napraviti obračun plaća po novom sustavu’, a u stvarnosti su ‘bojkotirali odluku Vlade’, test je vjerodostojnosti ove Vlade i samog ministra Linića”, kaže se u večerašnjem priopćenju koje je potpisao glavni tajnik Sindikata službenika Siniša Kuhar.
“Prema Zakonu o državnim službenicima, neizvršavanje, nesavjesno,  nepravodobno ili nemarno izvršavanje službenih obveza predstavlja tešku povredu službene dužnosti zbog koje se službeniku može izreći novčana kazna na vrijeme od jednog do šest mjeseci, u mjesečno minimalnom iznosu od 10 do 20 posto ukupne plaće isplaćene službeniku u mjesecu u kojem je kazna izrečena, premještaj na drugo radno mjesto niže složenosti poslova istog stupnja obrazovanja i prestanak državne službe.
Sindikat stoga očekuje da će se u državnim tijelima idućih dana pokrenuti deseci, a možda i stotine postupaka zbog teške povrede službene dužnosti.
Ukoliko se to neće dogoditi Sindikat očekuje ispriku ministra financija”, kaže se u priopćenju.
Sindikat napominje i kako ima dojam “da su ministru Liniću uvijek drugi krivi za neuspjehe Vladinih mjera i aktivnosti”, navodeći kako je “Linić 2002., kao potpredsjednik tadašnje Vlade, u Donjem Lapcu izjavio kako ‘državni činovnici opstruiraju oporavak zemlje’, a u studenome prošle godine optužio ‘poduzetnike bez ideje i programa’ za pad BDP-a”.

O autoru

Urednik administrator