Prenosimo sa stranica SDLSN-a

AutorUrednik

Prenosimo sa stranica SDLSN-a


SDLSN poziva ministra Linića da kolegi Čačiću objasni što radi Porezna uprava


(SDLSN, 2. travnja 2012.) Izjave prvog potpredsjednika Vlade i ministra gospodarstva Radimira Čačića o tome kako dio zaposlenih u Poreznoj upravi dosad nije radio ništa izazvala je buru negodovanja među zaposlenima u ovoj upravi Ministarstva financija.
Odgovor potpredsjednika Čačića na pitanje novinara RTL-a o tome što je 1600 ljudi koji su sada angažirani na provjeri „tajanstvenih bogataša” do sada radilo glasio je: „Ništa! Bukvalno ništa!”.

Tako po Čačiću ispada da je u Poreznoj upravi dosad spavala, grickala pa zatim uređivala nokte, čitava rezervna armija činovnika, koje je nova vlast eto sada probudila i dala im borbene zadaće, odnosno posla.
Potpredsjednik Čačić tako nastavlja dolijevati ulje na lomaču na kojoj bi trebala gorjeti navodno neučinkovita i prekobrojna država uprava, iako je i sam po drugi puta postao političko-naredbodavnim dijelom upravnog aparata koji u Republici Hrvatskoj radi, uhićuje i oporezuje bez izuzetaka tek onda kada mu to aktualna politička i izvršna vlast dozvoli i izrijekom naredi.
Čačić zaboravlja da je u državnoj upravi ponekad opasnije raditi svoj posao, jer uvijek postoji mogućnost da se dozvola izda krivoj stranki, uhiti pogrešan kriminalac ili oporezuje „naš” bogataš i donator.
Za to vrijeme državni aparat trenira strogoću na malim ljudima, koji su najbolji i najdiscipliniraniji porezni  platiše.
Sindikat je siguran da bi službenici Porezne uprave rado naplatili porez od onih koji njih i većinu hrvatskih građana prave budalama, živeći u luksuzu koji se ne može steći poštenim radom, a prijavljujući prihod manji od građana koji žive na socijalnoj pomoći.
No, zato im treba zeleno svjetlo političkog dijela izvršne vlasti, ali i njegova zaštita od progona zato jer su prerevno shvatili svoj posao.
Sindikat stoga od premijera ministra financija Slavka Linića traži da službenike Porezne uprave, a na taj način i sve zaposlene u državnoj upravi, zaštiti od neosnovanih optužbi, a kolegi ministru Radimiru Čačiću pojasni što i kako Porezna uprava radi i iz kojih prihoda će se namaknuti sredstva za famozne Čačićeve investicije.

O autoru

Urednik administrator