Prenosimo iz Slobodne Dalmacije

AutorUrednik

Prenosimo iz Slobodne Dalmacije

Čelnik Hrvatske udruge poslodavaca u Dalmaciji, Hrvoje Marušić u razgovoru za Slododnu Dalmaciju dana 27. ožujka 2011. godine, između ostalog komentira rad službenika u Državnoj upravi i predlaže:
“Referent koji radi u Poreznoj upravi ili na Mirovinskom zavodu mora završiti u zatvoru ako nije reagirao kad je vidio da pojedina firma ne isplaćuje doprinose iz i na plaće. Poduzetnicima koji ne isplaćuju plaće mora se blokirati žiro račun. Ne treba izmišljati fondove već poštivati zakone…”

Komentar urednika: Da li se je dotični gospodin ikad zapitao kako funkcionira državni službenik, da li je on uopće svjestan da ti isti državni službenici postupaju po zakonima ove države, a u čijem su kreiranju momentalno poslodavci očito najbitnija karika. Da li je on uopće svjestan da je Država (Porezna uprava) uvijek imala prioritet prilikom blokade žiro računa dužnih subjekata, koji je naglo izgubila, temeljem samo bog zna čega, a u interesu pogodovanja kapitalu (poslodavcima). Vrijeme je da shvate da nije problem u državnim službenicima, već u zakonima (vlasti). Vjerojatno je težnja ili namjera prebaciti svu krivicu na državnog službenika koji u principu i u većini slučajeva postupa kako mu je naloženo, uz onu pronaći ćemo mi krivca…. Što god bili ne samo da je sramotno nego i žalosno…

O autoru

Urednik administrator