PREGOVARAČKA PLATFORMA SINDIKATA POREZNE UPRAVE HRVATSKE

AutorUrednik

PREGOVARAČKA PLATFORMA SINDIKATA POREZNE UPRAVE HRVATSKE

S ciljem kvalitetnijeg pregovaranja i dogovaranja na sjednici u Varaždinu 08.12.2009. godine Predsjedništvo SPUH-a donijelo je Pregovaračku platformu…

Temeljem članka 28. Statuta Sindikata Porezne uprave Hrvatske,  Predsjedništvo Sindikata Porezne uprave Hrvatske, na sjednici održanoj dana 08. 12 2009. godine u Varaždinu, donosi 

 

 

PREGOVARAČKA PLATFORMA

SINDIKATA POREZNE UPRAVE HRVATSKE

 

  

  1. U pregovorima u kojima sudjeluju predstavnici SPUH-a, a vezano za plaće i druga materijalna prava po kolektivnom ugovoru i propisima o radu, kao i smanjenja broja zaposlenika Porezne uprave, SPUH je obavezan provoditi takvu politiku koja će utjecati na poboljšanje socijalnog i radnog statusa svojih članova, a naročito kroz povećanje plaća i drugih prava po osnovi rada propisanim Kolektivnim ugovorom za državne službenike i namještenike.

 

  1. U pregovorima koji idu u  smjeru smanjenja materijalnih prava iz kolektivnog ugovora i propisa o radu, kao i smanjenja broja zaposlenika Porezne uprave, predstavnici SPUH-a nemaju pravo odlučivanja (mandat glasovanja) bez prethodne konzultacije s Predsjedništvom SPUH-a.

 

  1. Ukoliko se u postupku pregovaranja pojave nove okolnosti, predstavnici SPUH-a dužni su se ponovno konzultirati s Predsjedništvom SPUH-a, radi zauzimanja novog stava odnosno donošenja nove odluke.

O autoru

Urednik administrator