Plaće

AutorUrednik

Plaće

PLAĆE službenicima Porezne uprave idu danas, najavila je ekskluzivno za Media servis ravnateljica Porezne uprave Nada Čavlović Smiljanec, a nakon što su iz tamošnjeg Sindikata poručili da je neisplata plaća ogledan primjer da u državnoj upravi nešto ne funkcionira.
Predsjednica Sindikata Porezne uprave Gordana Jagar danas je novinarima otkrila da službenici Porezne uprave nisu dobili plaće za siječanj. ‘Riječ je o nečijoj nesposobnosti i nevjerodostojnosti’, poručila je Jagar i postavila pitanje ministrima hoće li podnijeti prekršajne prijave protiv poslodavaca državnih službi.
Plaće stižu danas! Umiruje ravnateljica Porezne Uprave Nada Čavlović Smiljanec – naši će službenici danas dobiti plaću.
Čavlović Smiljanec dodaje da se kao ravnateljica Porezne uprave ispričala službenicima jer nisu dobili plaću, no naglašava da razlog nisu nedovoljna sredstva u proračunu već novi sustav obračuna plaća (COP).
“Porezna uprava je sustav koji ima više od 4.300 zaposlenika. Od veljače smo na novom sustavu, odnosno na ovoj plaći za siječanj. Porezna uprava je ogroman sustav i nije lako uskladiti novi sustav sa starim da ne bude nikakvih grešaka”, objašnjava Čavlović Smiljanec još jednom naglašavajući da to nema nikakve veze s nedostatkom novca”.
To je pogrešna informacija koja se provlači, plaća će biti danas”, poručuje ravnateljica Porezne uprave.

(Žalosno što takve vijesti moramo prenosti s drugih portala-INDEX)

O autoru

Urednik administrator