Plaća 6%

AutorUrednik

Plaća 6%

 

Službenicima će rasti plaća po 2% u veljači, kolovozu i prosincu.

Osnovica za plaće bit će od 1. siječnja 5.211,02 kuna, od 1. kolovoza 5.315,24 kune i 1. studenog 5.421,54 kune. Božićnice – do Nove godine

Autor: Romana Kovačević

Osnovica za plaće u državnim službama rast će 2017. godine u tri navrata po dva posto. Prva uvećana isplata za siječanj isplatit će se na plaći u veljači, druga u kolovozu s plaćom za srpanj, treća u prosincu s plaćom za studeni.

Kako doznajemo Božićnica će biti isplaćena do 31. prosinca. Takav će sporazum u petak potpisati sindikati državnih službi koji su jučer tako dogovorili s Vladinim pregovaračkim timom. Danas bi Vlada trebala potvrditi tekst izmjena i dopuna sporazuma o plaćama te izmjene i dopune kolektivnog ugovora za državne službenike i namještenike.

Osnovica za plaće bit će prema dogovorenom od 1. siječnja 5.211,02 kuna, od 1. kolovoza 5.315,24 kune i 1. studenog 5.421,54. Očekuje se da će se isto primijeniti i na javne službe, jer osnovice su im uvijek bile jednake i ako bi jedni ispregovarali nešto više, uvijek se to onda primjenjivalo i na druge.

Ministar rada i mirovinskog sustava Tomislav Ćorić nakon jučerašnjih pregovora kazao je da su bili konstruktivni i na obostrano zadovoljstvo te da će sa sindikatima javnih službi pregovore o novom Temeljnom kolektivnom ugovoru nastaviti u siječnju.

Komentar: Rast ili povrat???

O autoru

Urednik administrator