Pismo članice SPUH-a

AutorUrednik

Pismo članice SPUH-a

Pismo članice Sindikata Porezne uprave- reakcija na izjavu ministra Mrsića….

Dala bi mu ja moju relaciju da propješaći i svakom od njih gore u toplim foteljama I službenim autima, nemam dva auta a muž mi radi od 06-14 ili od 14-22. Nije tako strašno hodati ili voziti biciklu ali možda par dana u godini a ostalo:

1.    Kada pada kiša dođemo mokre ko miševi, zalije nas barem pedesetak automobila
2.    Kada je vruće dođemo znojne ko bauštelci
3.    Kada je hladno dođemo smrznute ko pingvini
4.    Kada idemo s biciklom treba se obući prilagođeno bicikli-ako su hlače onda uske da ti ne uđu nogavice u kotače, a ako je suknja onda dovoljno široka i kratka da možeš pedalirati ……..a uz to moraš koliko – toliko pristojno doći obučen na posao
5.    U torbicama (odnosno torbetinama) nosimo češljeve (zbog bure), rezervne majice (zbog znojenja po ljeti), rezervne cipele po kiši……

Ali što je to sve u usporedbi sa SVJEŽIM ZRAKOM????!!!!!
Ali što je to sve u usporedbi sa PJEŠAČENJEM KOJE JE ZDRAVO????!!!!!
Ali što je to sve u usporedbi sa ELANOM I VOLJOM S KOJIMA NE HODAMO RADITI????!!!!! NEEEEE, MI OVDJE TRČIMO NA POSAO!!

Obzirom da nemamo biciklističku stazu na relaciji do Porezne u mojem gradu, a pješački kolnik je dugačak nekih 200 m, predlažemo Ministarstvu da odmah krene u izgradnju BICIKLISTIČKE I TRIM STAZE, tako da odmah krenemo u akciju koju ćemo u zvati:
„TRČIMO ZAJEDNO NA POSAO-BUDIMO U FORMI“. Znači ja kad krenem iz centra grada i dođem do prvog kružnog toka i vidim da mi se kolega približava ja ne idem dalje…..NEEEEE ja solidarno tapkam na mjestu i onda zajedno trčimo na posao. 

A „by the way“ cipele koštaju više nego benzin…….. ma žalosna nam majka…….. 

p.s. uz veliku napomenu da ako dođeš mokar, znojan, raščupan……moraš biti uljudan i pristojan a ne nervozan ako te još uz to i žuljaju cipele, a sve u skladu sa etičkim kodeksom…….

O autoru

Urednik administrator