Jedanaest godina NHS-a

AutorUrednik

Jedanaest godina NHS-a

gosp. KREŠIMIR SEVER

PREDSJEDNIK NEZAVISNIH HRVATSKIH SINDIKATA
povodom  obljetnice naše sindikalne središnjice
Dobar je osjećaj koji nas s pravom prožme kad osjećamo ponos i radost zbog povjerenja naših članova, ali i mnogih građana koji nam svakodnevno iskazuju svoju potporu i povjerenje. Mi sindikat osjećamo kao organizaciju svih njenih članova. Tako i sindikalnu središnjicu vidimo kao zajednicu sindikata koja postoji isključivo kako bi služila interesima tih udruženih sindikata, odnosno svih njihovih članova i kroz to, naravno, općim društvenim interesima, općem dobru…

Dobar je osjećaj koji nas s pravom prožme kad osjećamo ponos i radost zbog povjerenja naših članova, ali i mnogih građana koji nam svakodnevno iskazuju svoju potporu i povjerenje. Mi sindikat osjećamo kao organizaciju svih njenih članova. Tako i sindikalnu središnjicu vidimo kao zajednicu sindikata koja postoji isključivo kako bi služila interesima tih udruženih sindikata, odnosno svih njihovih članova i kroz to, naravno, općim društvenim interesima, općem dobru. Ni nakon ovih jedanaest godina postojanja ne osjećamo se posebno vrijednima zbog položaja i mjesta koje zauzimamo, već i dalje slijedimo osnovnu misao vodilju – biti vjerni i odani svojim članovima i općim načelima borbe i zauzetosti za radnička, ali i šire ljudska prava i boljitak konkretnih ljudi. Takovi želimo ostati i u nadolazećem vremenu. Upravo zbog povjerenja članova, zbog njihovih očekivanja, zbog povjerenja, potpore i očekivanja građana, jednostavno nemamo pravo biti drukčiji.

Danas je prigoda zahvaliti svima koji su nam tijekom minulih vremena davali svoju potporu, ali i svoje primjedbe i prijekore, koji su vjerovali u nas i koji su Nezavisni hrvatski sindikati, ali i onima koji nisu naši članovi, ali su bili jednako uz nas i sa nama. Svima skupa čestitamo ovu jedanaestu obljetnicu, uvjereni kako ćemo u vremenima koja dolaze još više zajedno služiti našim temeljnim opredjeljenjima i općemu dobru. Moramo zahvaliti i medijima što su nas pratili s razumijevanjem i dosljedno. Hvala i svima koji su nam proteklih dana i danas uputili svoje čestitke i dobre želje za našu obljetnicu. Drago nam je da nisu zaboravili.

S poštovanjem

Krešimir Sever
Predsjednik

O autoru

Urednik administrator