O nama

Tko smo

SPUH je samostalna, dobrovoljna, demokratska, interesna i nestranačka udruga službenika i namještenika zaposlenih u Ministarstvu financija – Poreznoj upravi i drugih osoba koje obavljaju poslove u državnoj upravi i lokalnoj regionalnoj samoupravi i upravi, a koji smatraju da svoje interese mogu ostvariti kroz djelovanje SPUH-a.

Višegodišnji rad

Sindikat Porezne uprave Hrvatske osnovan je 19. prosinca 2002. godine u Rijeci, na skupštini utemeljitelja koju je činio 21 službenik Porezne uprave s područja Područnog ureda Rijeka, na čelu sa gđicom. Tamarom Smokvina koja je tada i izabrana za prvu predsjednicu Sindikata.

Djelovanje

SPUH djeluje kao strukovni sindikat, prvenstveno u svrhu okupljanja i učlanjenja službenika i namještenika Porezne uprave Republike Hrvatske i drugih zainteresiranih osoba, organiziranja članstva, pregovaranja i sklapanja kolektivnog ugovora, informiranja i obrazovanja članstva u vezi ostvarivanja prava iz rada i u svezi s radom

Vodstvo

SPUH vode službenici Porezne uprave koji dobro poznaju sustav i dijele sudbinu svih poreznika, koji žele promjene na bolje i nude rješenja, koji su se spremni založiti i ustrajati na tome. SPUH se zalaže za unapređenje statusa i materijalnog položaja službenika i namještenika u Poreznoj upravi i spreman je na poduzimanje svih zakonom dopuštenih mjera za zaštitu radničkih prava i digniteta porezničke struke.

Svrsishodnost postojanja

U proteklih 17 godina postojanja SPUH je pokazao opravdanost svoga osnivanja i s pravom stekao i izborio se za status većinskog sindikata u Poreznoj upravi, respektabilnog socijalnog partnera i istinskog borca za službenike i namještenike Porezne uprave.

Budućnost

Vodstvo i članstvo SPUH-a ima obvezu i misiju sadašnjim i budućim zaposlenicima Porezne uprave izboriti što bolje uvjete rada, adekvatno vrednovanje rada i radnih rezultata te bolji položaj u državnoj službi i društvu.