Ministar financija Slavko Linić razgovarao sa sindikatima u Ministarstvu financija

AutorUrednik

Ministar financija Slavko Linić razgovarao sa sindikatima u Ministarstvu financija

Linić je okupljenim sindikalcima predstavio svoj tim najbližih suradnika te ih ukratko upoznao s prioritetnim zadacima u resoru, od kojih je prvi donošenje uredbe o unutarnjem ustrojstvu kojom će se okrupniti ustrojstvene jedinice i smanjiti broj rukovodećih službenika, ugasiti financijska policija i samostalne jedinice, koje će se „povući” u Ministarstvo, a sindikatima će biti omogućeno očitovati se na prijedlog unutarnjeg ustroja.
Naglasio je i potrebu uređenja koeficijenata složenosti poslova, zbog „čudnih” odnosa koji vladaju u državnoj službi te posebnih dodataka do kojih je došlo zbog nereda i samovolje pojedinaca u sustavu.
„2000-te smo to ukinuli, a sad je to opet procvalo”, rekao je Linić i dodao kako je nezamislivo da se unutar Ministarstva financija isti poslovi različito vrednuju u užem dijelu Ministarstva financija, Poreznoj i Carinskoj upravi, ukazavši kako će pri usklađenju koeficijenata za istovrsne poslove „netko dobiti, a netko izgubiti”.
U narednom razdoblju naglasak će biti na osobnom ocjenjivanju rada svakog službenika, a ocjenjivanje bi se trebalo provoditi na mjesečnoj razini, rekao je Linić te dodao kako se ne namjerava baviti nezakonitostima bivše Vlade, te uputio sindikate da će svu dokumentaciju koju mu dostave proslijediti Državnom odvjetništvu.
Tijekom narednih mjeseci izvršit će se analiza rada ispostava, nakon čega će se definirati kadrovska politika. „Što je bilo ne zanima nas, izuzev rezultata rada”, rekao je Linić i dodao kako je njegovo iskustvo da su ljudi u sustavu dobro educirani, ali je istovremeno i slaba naplata, nedisciplina i nered u poreznom sustavu, a kroz kadrovske će se promjene pokušati povećati efikasnost, zaključivši kako je zbog nelojalne konkurencije onih koji ne plaćaju porez ugrožen „pošteni biznis”.
Pokušat ćemo ispraviti kadroviranje po stranačkoj i osobnoj liniji, ali bez žurbe koja bi uzrokovala nove nepravde, pri čemu će odlučan biti osobni doprinos svakog djelatnika sustavu, zaključio je Linić.

O autoru

Urednik administrator