Milinović – moguće smanjenje plaća

AutorUrednik

Milinović – moguće smanjenje plaća

Da je budućim rebalansom budžeta moguće smanjenje plaća, ali i ostalih prava, prilikom posjeta Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Krapinskim Toplicama 20. srpnja 2010.g godine, najavio je ministar zdravstva i potpredsjednik Vlade ….

„Radikalan rebalans znači moguće rezanje prava iz zdravstvenog osiguranja, smanjenje mirovina i plaća u javnom sektoru za 10-15 posto, rezanje socijalnih prava i ostalih socijalnih naknada’, rekao je za globus potpredsjednik Vlade Darko Milinović, poručivši da će se o tome koliko će rebalans biti radikalan odlučiti na sastanku s koalicijskim partnerima.

Iz navedenog citata jasno je da će jedna od slijedećih mjera ili više njih biti udar na plaće i ostala materijalna prava i to direktno intervencijom u proračunu.

Nije jedino jasno da li to ministar priželjkuje da se zaista ujutro prilikom ustajanja zapitamo, je li i naša knjižica na nekakvom stolu… da vjerojatno i prije polaska na posao osjetimo nekakav strah pred vlašću

Ako će tako, kako bi takva država funkcionirala, kad se vjerojatno kroz mjesec dana ne bi više znalo tko i što radi u državnoj upravi… zaista čudno jer cilj je svake države jaka i kvalitetna uprava.

Mislim da je sve jasno; nazovimo to prijetnjama oslabiti položaj druge strane, odnosno sindikata i zaposlenih, pa čak i stvoriti kaos među zaposlenicima. Ali treba imati na umu da uvijek i u prijetnjama ima istine.

Kada bi morao birati koje od tih prava treba srezati, Milinović bi najradije prvo počeo od javnog sektora. ‘Budimo pošteni i recimo da zaposleni u javnom sektoru nisu osjetili krizu kao zaposleni u privatnom sektoru. Zaposleni u državnoj službi ne bude se ujutro sa strahom hoće li ih na poslu dočekati radna knjižica’, kazao je Milinović, dodavši da bi on bio najsretniji kada se ne bi dirale ni plaće ni mirovine u javnom sektoru“.

O autoru

Urednik administrator