Komentar SDLSN – a

AutorUrednik

Komentar SDLSN – a

SDLSN, 12. studenoga 2014.) Zaposleni u državnim i javnim službama ponovno svjedoče Vladinom licitiranju s njihovim plaćama i materijalnim pravima u narednom razdoblju.
Vlada, kao i svaki puta dosad, novo smanjenje plaća uvjetuje prethodno neuspješno provedenim aktivnostima na području ušteda i racionalizacije poslovanja, a budući da iz iskustva s „uspješno” provedenim projektima aktualne vlasti znamo da se oni rijetko događaju, držimo joj fige, ali očekujemo najgore.
Iako je premijer Zoran Milanović već rekao kako štednja sama sebi ne može biti svrha, kao i da je štednja besmislena bez proizvodnje, Vlada nastavlja s politikom štednje u javnoj upravi i smanjenjem potrošnje u hrvatskom društvu, koje uz takvu politiku spas može očekivati tek primjenom klauzule 1 za 2, odnosno, u stvarnosti, ako na dva umrla ili otišla u inozemstvo dolazi jedan, s hipotekom rođeni građanin.
No, više od srpnja kada bi, po tko zna koji put, premijer, potpredsjednik/ca Vlade ili ministar financija, mogao lakonski priopćiti kako Vlada ponovno nije uspjela dovoljno uštedjeti, a ni hrvatsko gospodarstvo reanimirati, pa mora još malo rezati plaće i ljude, Sindikat se boji parlamentarnih izbora i dosad skrivenih „rezultata” Vlade koji bi tek mogli izaći na vidjelo.
Ali tada tko živ, tko mrtav, a imamo osjećaj da Vlada ima problem sa uživaocima prava na život.
Trebalo bi i ta prava malo skresati i smanjiti „masu” koja opterećuje državni proračun. S. Kuhar

O autoru

Urednik administrator