Dopunsko zdravstveno osiguranje CROATIA – obavijest

AutorUrednik

Dopunsko zdravstveno osiguranje CROATIA – obavijest

Iskaznica dopunskog zdravstvenog osiguranja CROATIA zdravstvenog osiguranje d.d. postala sredstvo plaćanja

Od ponedjeljka 15. srpnja 2013. godine iskaznica dopunskog zdravstvenog osiguranja CROATIA zdravstvenog osiguranja d.d. postala je sredstvo plaćanja u primarnoj zdravstvenoj zaštiti.

U više od 6.250 zdravstvenih ustanova i ordinacija na području cijele Republike Hrvatske (ljekarne, ordinacije obiteljske medicine, ginekologije i dentalne medicine) sudjelovanje od 10,00 kn se više ne naplaćuje neposredno od osiguranika, već se za taj iznos direktno tereti polica dopunskog zdravstvenog osiguranja CZO-a. Dosadašnji način postupanja po kojem su osiguranici plaćali 10,00 kn sudjelovanja (posjet ordinaciji i izdavanje lijeka u ljekarni) te naknadno tražili refundaciju sredstava od CZO-a, s današnjim danom odlazi u prošlost.

Ovim izmjenama polica dopunskog zdravstvenog osiguranja CZO-a postaje konkurentnija, a ostvarivanje prava po polici za naše osiguranike znatno jednostavnije.

Postupak je vrlo jednostavan, osiguranici CZO-a zdravstvenom radniku u ljekarni ili ordinaciji primarne zdravstvene zaštite pokažu važeću iskaznicu dopunskog zdravstvenog osiguranja (narančasta ili bijela iskaznica unutar roka važenja istaknutog na iskaznici), a za sve ostalo će se pobrinut CZO.

Pokriće troškova za lijekove s dopunske B liste lijekova obavlja se kao i do sada, autorizacijom putem POS uređaja.

Sve dodatne informacije o dopunskom zdravstvenom osiguranju i načinu korištenja iskaznice dopunskog zdravstvenog osiguranja možete dobiti na besplatnom broju telefona 0800 55 10.

O autoru

Urednik administrator