Dopis ravnatelju – prekovremeni rad

AutorUrednik

Dopis ravnatelju – prekovremeni rad

Dana 13. studenog 2014. godine, Sindikat Porezne uprave Hrvatske, ponovno je uputio pismo ravnatelju Porezne uprave, vezano na prekovremeni rad, sljedećeg sadržaja:

“Obzirom da nam niste odgovorili na prethodni dopis od 17. listopada 2014. kojim smo Vas pozvali na poštovanje prava službenika Porezne uprave na plaćanje prekovremenih sati rada sukladno Kolektivnom ugovoru za državne službenike i namještenike, naslanjajući se na sve već navedeno, ovim Vas upozoravamo da se takva loša i nezakonita praksa očito nastavlja i dalje.
Na Internet stranicama Porezne uprave objavljena je obavijest o nadzoru fiskalizacije u razdoblju od 13.11. do 16.11.2014. godine u kojemu će ovlašteni službenici Ministarstva financija – Porezne uprave u sklopu redovnih nadzornih aktivnosti provoditi pojačane nadzore osobito kod obveznika koji obavljaju djelatnost proizvodnje i prodaje pekarskih proizvoda i trgovine.
Obzirom da je takvim aktivnostima neizbježan prekovremeni rad, rad subotom i nedjeljom , tražimo da se takav rad plati sukladno Kolektivnom ugovoru za državne službenike i namještenike te zbog potrebe posla ukine ograničenje prekovremenog rada.
Naime, službenici u nadzoru već imaju neiskorištenog godišnjeg odmora i toliko zarađenih slobodnih dana koje ne mogu iskoristiti, ne do kraja godine – nego u narednih pola godine. Gotovo tjedan za tjednom je nova akcija zbog koje ne mogu koristiti ni godišnji odmor ni slobodne dane, pa se postavlja pitane nije li tome tako da se ušteda ciljano ostvari na teret službenika.
Upozoravamo da ukoliko se ne budu i dalje poštivala prava službenika zajamčena Kolektivnim ugovorom i Zakonom o radu o istome ćemo izvijestiti Upravnu inspekciju s konkretnim podacima.”

O autoru

Urednik administrator